Individuele Coaching

 

Bent u vastgelopen op uw werk of privé,  wilt u het roer omgooien in uw leven, heeft u last van een (dreigende) burn-out of andere klachten, dan is het individueel zeilend coachingstraject aangewezen.

 

"Het leven is één grote zeilboot"

Zeilen is net als het leven, de omstandigheden veranderen voortdurend en vragen om flexibel reageren en aanpassen. Net zoals op het water, kan het in ieders leven soms flink stormen of zelfs windstil zijn. Zeilen biedt een prachtige metafoor voor hoe u hierop kunt anticiperen en het beste voor u zelf en uw naasten kunt zorgen.

 

Hoe?

U krijgt professionele zeil les van een deskundige instructeur, waarin u leert hoe u de boot effectief kunt voortbewegen. Uw leerproces en de manier waarop u omgaat met de veranderende omstandigheden op de boot, geven inzicht in uw persoonlijkheid en in uw vaste denk- en/of gedragspatronen. Hoe reageert u op plotselinge veranderingen; houdt u vast aan uw koers of zet u de zeilen bij? Bent u bijvoorbeeld een echte denker? Dan ligt er de uitdaging om meer contact te maken met uw gevoel, door niet te bedenken waar de wind vandaan komt, maar dit te ervaren. Of bent u een doener? Dan ligt de uitdaging er wellicht in om spelenderwijs te leren ontspannen en controle los te laten, door de touwtjes te laten vieren, door het zomaar over een andere boeg te gooien of door toch eerst een vaarplan te maken alvorens vaart te maken. 

 

Resultaat

U leert regie te krijgen en te houden op de boot, zodat er meer rust en stabiliteit ontstaat. Dit betekent ook grenzen leren herkennen, tijdig leren ingrijpen en goed voorbereid zijn. De zeilboot geeft directe feedback op uw keuzes en fungeert hiermee als een spiegel van uw functioneren. Zeilen is ook genieten, ontspanning, in contact zijn met water en wind, uit uw hoofd en in uw lijf, ver weg van alle hectiek van alledag. Het combineren van zeilen en coaching geeft de ruimte om af te wisselen tussen praten en doen, tussen activiteit en ontspanning en tussen uitdaging of herhaling. Hiermee kan er zorg op maat worden geleverd, afgestemd op de individuele behoefte.

 

Kortom, Zeilend Coachen biedt de mogelijkheid om op een speelse en ontspannen manier, u zelf beter te leren kennen en actief te oefenen met ander gedrag. Het combineren van inzicht en ervaren, versnelt en verankert het veranderingsproces. Alles wat u leert op de boot kunt u direct toepassen in uw dagelijks leven. Hiermee kunt u binnen één dag het roer omgooien in uw leven.

 

Zeilend Coachen vindt plaats in Naarden op het prachtige Gooimeer en wordt aangeboden door Dirk-Jan van Hensbergen, eigenaar van Zeilschool Holland en Nadine Claessen, Klinisch psycholoog.